Kippen Houden en Kippenhokken. Verzorging van Kippen, Zelf een Kippenhok Maken? Dé Kippen Pagina.

Kippen Houden, Kippenhokken en Kippenhok

de Amrock en de Barred Plymouth Rock

Posted by kippenhok on 08/08/2010 in kippen houden, kippenrassen with No Comments


Bij de Amrock is vanaf de geboorte al gelijk duidelijk of het een haan wordt of hen word. Het vrouwtje is een stuk donkerder dan het mannetje. Bij de meeste kippensoorten kun je dit niet zien, maar bij de Amrock dus wel. De Amrock is een krachtige vrij brede kip met een gemiddelde hoogte. Aan zijn diepe borst kun je nog zien dat hij oorspronkelijk gefokt is voor het vlees. Het fokproces is nog niet zolang geleden pas begonnen (1870). Maar is in 1982 toch erkend als een apart ras.

De Amrock heeft dezelfde voorouders als de Barred Plymouth Rock, maar is echt een andere soort. De grote verschillen tussen de Barred Plymouth Rock en de normale Amrock zijn de grote en vorm. De Barred Plymouth Rock werd gefokt voor zijn uiterlijk terwijl de Amrock gefokt werd voor de eierproductie, daarom lecht de Amrock en meer eieren en eet meer.

De Amrock is een grote kip en is groter dan de Barred Plymouth Rock. Het zijn beide erg vriendelijke kippen, en daarom zijn ze ook erg geschikt om mee te beginnen als je nog geen ervaring hebt met het houden van kippen. De Amrock is een grijze kip met zwarte horizontale streepjes. De haan bij de Amrock is lichter dan de hen. Bij de haan zijn de horizontale zwarte strepen even breed als de wit/grijze, maar bij de hen zijn deze zwarte horizontale strepen breder waardoor de hen een stuk donkerder lijkt dan de haan.

Incoming search terms:

« previous post

De Barnevelder

De Barnevelder komt oorspronkelijk uit Nederland, en is zo bekend dat volgens de Barneveld...

next post »

De Welsumer kriel

De van oorsprong Nederlandse Welsumer kriel, ontleent zijn naam aan het kleine plaatsje We...

Leave a Reply

No trackbacks yet.

No post with similar tags yet.

Posts in similar categories
  • Recent Post